Aprendre i ensenyar la fauna i la vegetació del país de l'os bru

Informació de l'esdeveniment
Lloc:
Casa de l'Os Bru, Isil
Adreça:

C/ del Pont 7, 25586 Isil, Lleida

Inici:
Finalització:
cartell 2019

Els espais naturals protegits formen part del nostre patrimoni. La ve-getació i la fauna, entre altres elements, integren un escenari que, any rere any, acull nombrosos visitants. En el cas concret de la fauna, la presència d’ossos en el territori ha provocat un elevat interès per conèixer de prop l’espècie. L’observació directa d’ossos és gairebé impossible, tot i que recórrer boscos i paratges on l’os bru és present ja té un al·licient especial. Conèixer la fauna i la flora del seu territori ens permetrà entendre amb més detall la necessitat de protegir aquests sensibles hàbitats i, perquè no, gaudir de la presència d’altres espècies que formen part del país de l’os bru.

Amb aquest punt de partida, els objectius d’aquest curs són aprendre a identificar i conèixer les característiques i els usos principals de la flora de muntanya; identificar i classificar els rastres i les restes més comunes de la fauna dels Pirineus; conèixer eines i estratègies didàctiques per al treball del medi natural amb infants i joves, i interpretar els canvis viscuts al llarg dels anys en els sistemes ecològicsrelacionats amb la fauna.

El curs s’adreça especialment a aquelles persones que es dediquen al món educatiu formal i informal i que tinguin un interès pel coneixement naturalista que els permeti, a posteriori, la realització d’activitats tant per a adults com per a infants.

Observacions: Es recomana portar calçat còmode per caminar, motxilla petita per a les sortides, protector solar, paravent o impermeable i binocles.

Agenda