Ja pots consultar el calendari de falles de la UNESCO d’enguany

Aquesta institució va reconèixer 63 pobles fallaires. La llista augmenta amb pobles que recuperen la festa amb criteris de salvaguarda

Descarregar Pdf
Calendari
Calendari Fallaire 2019

La Càtedra Educació i Patrimoni Immaterial dels Pirineus ha elaborat, amb el suport d’Ara Lleida, el calendari d’aquest any dels pobles fallaires reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat l’1 de desembre de l’any 2015.

Enguany, als 63 pobles fallaires reconeguts per la UNESCO de les regions d’Occitània (França), Aragó, Catalunya i Andorra, s'hi sumaran 17 noves localitats que segueixen el protocol de salvaguarda de la festa celebrant la nit de falles. Gràcies a la feina desenvolupada per la Càtedra des de la proclamació de Patrimoni de la Humanitat i a la bona pràctica de les localitats pirinenques i de les seves associacions, la tradició de les falles dels Pirineus està essent una data assenyalada en els països fronterers i cada vegada són més els pobles que recuperen la tradició fallaire, en alguns desapareguda durant anys però encara viva en la història dels indrets.

Així, el passat any van ser set els pobles que es van sumar a la baixada de falles, mentre que aquest any s’hi sumaran un total de 17 localitats.